Fotoshoot in de Soesterduinen

Een fotoshoot in de Soesterduinen is zeer geliefd, en ik snap wel waarom!

De Soesterduinen

Het natuurgebied de Soesterduinen ligt ten zuiden van Soest en ten westen van Amersfoort, in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. De Soester Duinen bestaan uit twee stukken; de Lange Duinen en Korte Duinen. Beide zijn erg mooi, maar de Lange Duinen zijn het populairst en heeft de grootste zandverstuiving. Het gebied kenmerkt zicht door een grote weidse zandvlakte, stuifduinen, heuvels, heide, mooie markante bomen en karakteristieke alleenstaande vliegdennen, bovengrondse boomwortels, grassen, jeneverbesstruiken en een mooie bosrand. In de nazomer kleurt de heide paars en in de herfst geniet je van de herfstkleuren. Het voorjaar brengt fleurige bloemen met zich mee en wanneer er sneeuw ligt, waan je je bijna in het buitenland.

In de weekenden zijn er veel gezinnen; maar gelukkig is het gebied heel uitgestrekt. Doordeweeks is het er soms zo rustig dat jij je bijna alleen waant. Het is een geweldige plek om te wandelen, fietsen en te spelen met de kinderen of de hond. Denk aan klimmen en klauteren in de klimbomen, spelen in het zand, vliegeren, verstoppertje, voetballen of picknicken op de vlakte. Het is net een grote speelplaats! En je raad het al, het is ook een geweldige locatie voor een fotoshoot!

Soesterduinen een mooi decor voor een fotoshoot

De Soesterduinen zijn aantrekkelijk als fotoshoot locatie door de enorme ruimte/ weidsheid en de rustige natuurlijke kleuren. Dit geeft rust in de foto’s; alle aandacht gaat dan naar de mensen op de foto. Het is ook een plek waar mensen lekker kunnen bewegen. Zo kan ik als fotograaf, spontane en ongedwongen lifestyle foto’s maken! Her en der liggen op de zandvlakte boomstammen en boomwortels, waar je als gezin leuk even op kan zitten. Kinderen hebben het naar hun zin tijdens de fotoreportage, omdat er tussendoor lekker gespeeld kan worden. Met kleine aanwijzingen en opdrachtjes zorg ik voor een gevarieerde fotoreportage, waarin weinig geposeerd hoeft te worden. Je mag lekker jezelf zijn.

Een fotosessie van jou bij de Soesterduinen?

Schiet het er bij jou vaak bij in om foto’s te maken? Of heb jij veel foto’s van je gezin waar jij zelf niet op staat? Wil je al lang een natuurlijk portret van jezelf hebben in een mooie omgeving? Ben je aan het einde van je zwangerschap, maar heb je deze unieke periode nog niet laten vastleggen? Of wil jij je geliefde verrassen met een loveshoot tijdens het gouden uurtje in deze duinen? Ik ben graag jouw/ jullie fotograaf! Je kan bij mij terecht voor verschillende soorten fotoshoots: een portret sessie, gezinsfotoshoot, loveshoot en zwangerschapsfotoshoot. Zie voor meer informatie hierover: ‘Diensten & portfolio’.

Tijdstip van een fotoshoot bij de Soesterduinen

Als fotograaf let ik bij een buiten shoot ook op het tijdstip van de fotoshoot voor mooi, zacht fotografie licht. Daarom fotografeer ik bij voorkeur in de ochtend of namiddag/avond. Zon is geweldig; maar ik shoot dan niet midden op de dag i.v.m. met harde schaduwen/ contrasten en het bekende ‘dichtknijpen van de ogen’. Bij bewolkt weer is midden op de dag wel een fotoshoot mogelijk. Op donkere dagen in de winter heb ik juist zoveel mogelijk licht nodig en spreek het liefste midden op de dag af.

Tot slot nog een serie foto’s gemaakt in verschillende seizoenen in de Soesterduinen.