Gouden uur loveshoot door Mayra Fotografie

Wat is het gouden uurtje?

Het gouden uurtje is het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Dit is een heel mooi tijdstip voor een fotoshoot, omdat je dan erg mooi licht hebt! De zon staat laag en het zonlicht is zacht diffuus, romig warm en geeft geen harde schaduwen. En er is meer sfeer doordat het zonlicht een prachtige warme rode /oranje/ goudgele gloed geeft. De intensiteit en de duur van het gouden uur varieert. Zo kunnen bewolking of mist, maar ook gebouwen of hoge bomen het zonlicht temperen of geheel tegenhouden. Ook het jaargetijde en de plek speelt een belangrijke rol in het tijdstip van het gouden uur. Er zijn tientallen websites en apps waarmee je precies kunt opzoeken wanneer het gouden uur op jouw locatie plaats vindt en hoelang het duurt.

Jouw fotoshoot tijdens het gouden uurtje

Wil jij jouw fotoshoot tijdens het gouden uurtje?! Geef dit dan aan bij mij en ik zal adviseren hoe laat en waar we afspreken. Al kan ik natuurlijk nooit een garantie geven over het zonlicht.

Herfst en het gouden uurtje

Het gouden uur in de herfst is mijn favoriet! Warme kleurtonen van de herfstbladeren in combinatie met het warme gouden zonlicht, geven de foto’s een prachtige sfeer! Het voordeel van de herfst is ook dat het gouden uurtje wat vroeger plaats vindt, in tegenstelling tot einde van de avond hoogzomer.

Kleding tijdens het gouden uurtje

Tijdens het ‘gouden uurtje’ is het extra mooi om ook voor warme kleurtonen in je kleding te kiezen, zoals crème-wit, okergeel, alle terra-kleurtonen en olijfgroen.