Over mij; de persoon achter de fotograaf

De persoon achter de fotograaf; daar wil jij vast wel iets over weten! Mijn naam is Mayra Pama-Luiten en ik woon met mijn echtgenoot en 2 tiener dochters in het landelijke Nijkerkerveen; een dorp tussen Amersfoort, Nijkerk en Hoevelaken. Mijn bijzondere voornaam komt uit Curacao; daar ben ik geboren en heb ik mijn eerste levensjaren doorgebracht. In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze labradoodle. Verder hou ik van lezen, tuinieren, creatief bezig zijn en lekker eten, drinken en kletsen met vrienden en familie.

Mijn passie als fotograaf

Ik hou al heel lang van fotograferen; ‘schoonheid vangen’ noem ik het ook wel. En schoonheid zie ik in ieder mens; steeds weer anders door stemming, emotie en relaties. Schoonheid vind ik ook in de natuur en in zacht zonlicht. Niets liever doe ik dan mensen fotograferen die genieten van de omgeving en elkaar. Ik vind het mooi om mensen vast te leggen zoals ze echt zijn. Zo mooi om te zien dat mensen zich ook tijdens een shoot op hun gemak gaan voelen. Ik ben steeds op zoek naar een sprankeling, een dromerige blik, een liefdevol gebaar of juist een krachtige zelfverzekerde blik, plezier met elkaar. Kortom, echtheid!

Naast het fotograferen in de natuur, fotografeer ik ook graag in mijn daglicht fotostudio aan huis. Een fijne plek om natuurlijk licht portretten te maken! En in mijn vrije tijd maak ik hier ook graag stilleven foto’s.

Mijn stijl als fotograaf

Mijn fotografiestijl is een mix van het vangen van ongedwongen, spontane, lifestyle momenten en iets meer geposeerd en gestyled. Dat laatste vinden mensen soms ook prettig als ze zich moeilijk een houding weten te geven voor een camera. Ik geef dan ook graag kleine opdrachtjes of stel juist vragen, zodat mensen zich minder bewust zijn van de camera en ik ze zo natuurlijk en ontspannen mogelijk kan vastleggen! Ik fotografeer graag buiten in de natuur en op locatie; al wandelend langs mooie plekjes. Ik vind het belangrijk dat een fotoshoot ontspannen en gezellig is. Op dat moment, maar ook voor later als je de foto’s ontvangt: tastbare herinneringen die een fijn moment doen herleven!

Ik streef in mijn foto’s naar zacht licht en zachte, warme en natuurlijke kleuren. Hierin spelen ook het tijdstip van de fotoshoot en kleding/kleur een rol; daarom geef ik jou hierover ook tips bij het boeken van een fotoshoot.

Fotografie opleiding

Om mijzelf verder te ontwikkelen en om ook professioneel aan de slag te gaan als fotograaf, heb ik verschillende opleidingen gedaan bij Fotoschool Keistad in Amersfoort en bij natuurlijk licht fotograaf Willie Kers in Apeldoorn.

Fotograaf voor Stichting Earlybirds

Ik vind het mooi om iets te betekenen voor mensen in een moeilijke fase. Daarom maak ik, als vrijwilligster bij Stichting Earlybirds, kosteloos fotoreportages van premature baby’s in de periode dat zij nog in het ziekenhuis liggen. Een hart onder de riem voor de ouders in deze moeilijke en vaak ook spannende tijd!

Verder lezen en bekijken

Ik hoop dat je zo een beetje een beeld hebt van mij hebt gekregen als persoon en fotograaf. Als je verder naar beneden scrolt, kun je in enkele reviews lezen hoe klanten een fotosessie met mij hebben ervaren. Of ga terug naar de menubalk om naar mijn portfolio met voorbeeldfoto’s, informatie, blog of contact pagina te gaan!

Mayra Pama, fotograaf bij Mayra Fotografie, in Amersfoort en omgeving
Mayra Pama, fotograaf bij Mayra Fotografie, in Amersfoort en omgeving
Mayra Pama, fotograaf bij Mayra Fotografie, in Amersfoort en omgeving
Mayra Fotografie. Fotograaf Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken en omgeving.

Reviews

Ik hebt iets over mijzelf geschreven, maar wellicht is het voor jou ook leuk om te lezen hoe klanten een fotoshoot met mij hebben ervaren! Naast de verschillende reviews in de carrousel hieronder, kan je ook op mijn Facebookpagina Mayra Fotografie klantenervaringen lezen!

Mayra maakt contact en gaat met je in gesprek, zodat jij je op je gemak voelt. Ik ben verrast hoe ze mij heeft weten vast te leggen.

Peter van den Enden n.a.v. zakelijke portret fotoshoot

Allereerst hebben wij ontzettend veel plezier gehad met het maken van de fotoshoot. De sfeer was ontspannen! Mayra heeft oog voor detail en laat je je op je gemak voelen. Het resultaat is ontzettend mooi! Een herinnering met veel waarde. Z’n prijs meer dan waard.

Familie De Boer n.a.v. gezinsfotoshoot

Via facebook zagen wij leuke foto’s en dachten, dat willen wij ook! Contact met Mayra opgenomen en al snel een afspraak op locatie kunnen maken. Heel ongedwongen en spontaan foto’s gemaakt van ons gezin. Wij zijn zeer tevreden met het geweldige resultaat!!

Familie Koller n.a.v. gezinsreportage

Mooie, scherpe, professionele foto’s. Mayra werkt goed met licht. Mooie plekjes en achtergronden. Fijn contact!

D. van de Stouwe n.a.v. loveshoot

Ontspannen portretsessie. Geen enkele pressie of dwang. Je kunt jezelf zijn. Ze geeft een gevoel van veiligheid. Mayra’s foto’s zijn zacht, naturel, vriendelijk van kleur en licht.

M. Stroeve n.a.v. portretfoto’s voor social media en LinkedIn

Gekozen voor Mayra door de kwaliteit van haar foto’s, de scherpheid en belichting. Haar foto’s zijn echt en puur. Ze heeft een deskundig oog voor mooie plaatjes. Mayra nam de tijd om alles goed vast te leggen en stelde iedereen op zijn/haar gemak. En mooie prijs/kwaliteit verhouding.

F. Doorn n.a.v. familieshoot

De fotoshoot zelf was heel relaxed. Er werd vooraf duidelijk uitgelegd wat de bedoeling was en tijdens het wandelen door het bos werden hier en daar foto’s gemaakt met aanwijzingen. We vonden de manier waarop de foto’s werden gemaakt heel leuk. Niet zo stijf en lekker buiten. Het mapje wat we opgestuurd kregen om daar een aantal foto’s uit te kiezen was zeer uitgebreid. Ook mooi dat je de foto’s ook in zwart wit krijgt, dat maakt sommige foto’s nog mooier.

E. van Lunsen n.a.v. familieshoot

Geweldig! Haar foto’s zijn niet gemaakt, maar gewone spontane foto’s. En alles kan en mag. Leuke tips voor de kleding gehad. Fijne communicatie via mail. Zou Mayra aan iedereen aanbevelen!

C. Roelofsen n.a.v. gezinsfotoshoot

Ik ben op fantastische wijze door Mayra gefotografeerd! Een hele leuke pregnancy shoot gehad, en ondanks de Corona maatregelen heeft ze er echt iets van kunnen maken, ben er super blij mee! Lastig om uit zoveel mooie foto’s te kiezen!

K. Hekman n.a.v. zwangersschapshoot

Mooie, pure, spontane foto’s. En fijn contact.

E. Simon n.a.v. studioportret voor website en vriendinnenshoot